MedIQ

Napok óta elkezdtem masszívan tesztelni a Google+ közösségi oldalát és be kell valljam, le vagyok nyűgözve. Azok a korlátok, amik eddig például orvoslásban fennálltak, azok itt már nem is léteznek. A Facebook-ot eddig arra használtam, hogy a szakmámban érdekesnek vélt embereket követhessem, de ehhez "friend"-ként kellett felvennünk egymást, pedig az esetek nagy részében nem vagyunk azok, csak követnénk egymás munkáját.

Ezt a problémát a Google+ körei feloldják, rengeteg csoportot csináltam magamnak, a biztonsági beállítások pedig végtelen egyszerűek. Miért gondolom, hogy használható az orvoslásban is?

  • Körökön (circle) keresztül követhetjük a szakmabelieket anélkül, hogy barátokká kellene válnunk.
  • A Google alkalmazások be vannak integrálva a rendszerbe.
  • Kereshetek olyan embereket, akik a területemen dolgoznak egyszerű Google trükkökkel.
  • A Spark funkciót tudom arra használni, hogy értesítést kapjak, ha az én témámban történik valami fontos. Ez is Google keresési trükkökkel működik (pl. medicine AND social media).
  • Egyszerűbb privát köröket alkotni, ezzel megvalósítva a zárt diszkussziókat az orvosi beszélgetésekhez.
  • Az értesítéseket GMail vagy Google Docs használata közben is látom, ha rákattintok, el sem visz az oldalról.

Óriási potenciál van benne, de hiba lenne jobbnak titulálni a Facebook-nál, mert ezek más kategóriák. A Facebook egy baráti háló, a Google+ egy professzionális közösség. Más célokra használjuk mindkettőt.

Itt pedig még több tipp és trükk.

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr803111917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Syolos 2011.08.01. 12:50:40

"Más célokra használjuk mindkettőt."

Tedd hozzá, hogy: most még. A Facebook is az amerikai egyetemisták online közösségi tereként indult, ma meg már a szomszéd kutyája is rajta van.

Polló László · http://termelekenyseg.blog.hu 2011.08.04. 12:10:33

Adja Isten, hogy igazad legyen és tényleg professzionális közösséget lehessen építeni a Google+-on. Azt hiszem a lelkesedésed kezd rám is ragadni, és én is elkezdem feltölteni rá az ügyfeleimet - csak ők is lássák meg ugyanezt a lehetőséget!
süti beállítások módosítása