MedIQ

A Pető Intézet világhírű munkát végez évtizedek óta a mozgássérültek fejlesztésében, ráadásul úgy, hogy a szakma legelismertebbjei magyarok. A Wikipédia így ír a Pető-módszerről.

Pető András (1893-1967) orvos-gyógypedagógus egyedülálló gyógymódjának alapgondolata az volt, hogy idegrendszerünk a károsodások ellenére is rendelkezik tartalékokkal, új kapcsolatok kiépülésének lehetőségével, s ezek a tanulási-tanítási folyamat megfelelő vezérlésével mozgósíthatók. Ezért nevezte el módszerét "konduktívnak", amely latin eredetű kifejezés, jelentése: rávezetés. Az új módszer hatással volt az egész magyarországi gyógypedagógiai szemléletre, s szerte a világon jelentős változást hozott e területen.

Ezért is ideje volt már, hogy egy válogatott forrásokból álló, személyre szabható, magyarul is elérhető platformon megjelenjen minden olyan webes eszköz (szaklap, blog, híroldal, Twitterező, videó, stb.), mely a konduktív neveléssel foglalkozik.

A Webicina.com legújabb, PeRSSonalized Conductive Education válogatásához az ihletet egy friss blog, Vajda Izabella konduktor Playing With Angels blogja adta.

Jó böngészést! Az eszköz működéséről egy rövid videó:

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr922679917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása