MedIQ

Tavaly októberben PhD tanulmányokat kezdtem a klinikai genomika területén. Azzal foglalkozom, hogy az egyszerűen hozzáférhető genomikai vizsgálatok milyen viszonyban vannak a betegségekkel kapcsolatos hajlamokkal. Az első cikkem a napokban jelent meg egy nyílt hozzáférésű lapban, a BMC Medical Genomics-ban. A címe: Peripheral blood gene expression patterns discriminate among chronic inflammatory diseases and healthy controls and identify novel targets.

3 betegségben (pikkelysömör, rheumatoid arthritis és gyulladásos bélbetegség) perifériás vérmintákban elemeztük 96 génnek a kifejeződését és igyekeztünk összefüggéseket találni, illetve olyan célpontokat azonosítani, melyek későbbi kezelések alapjául szolgálhatnak.

Minden megjegyzést, kritikát, visszajelzést örömmel fogadunk.

A tördeletlen változat már pdf-ben elérhető.

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr541993025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása