MedIQ

Örültem, amikor idén januárban meghívtak előadni az internet és orvoslás kapcsolatával foglalkozó legnevesebb konferenciára, a Health 2.0-ra Párizsba. Annak örültem igazán, hogy ezúttal nem a témáról kellett beszéljek, hanem kifejezetten a Webicina.com oldalról, melyen évek óta keményen dolgozom. 3 és fél percem volt élőben bemutatni az oldal jellegzetességeit, a web kettes válogatott orvosi gyűjteményeket, a hírkövetőnket, mely 6 nyelven érhető el. A visszajelzés nagyon jó volt, bár tartottam ettől a "demó" formátumú bemutatótól.

Április 5-7-re impozáns helyszínt sikerült találniuk a szervezőknek, a Cité Internationale Universitaire de Paris-t:

Így utólag, rengeteg beszélgetés és új kapcsolat után úgy tudom összefoglalni az élményeimet, hogy Európa és az USA orvosi szegmensének helyzete online szempontból is egészen más. Mi itt a lokális verziók felfuttatásával foglalkozunk a nyelvi korlátok miatt, ott viszont szabadon szárnyalhat egy-egy jó ötlet. Nálunk minden országban más és más a szabályozás, más a betegek igénye, az USA-ban bár nem egyszerű, de mégis áthidalhatóbb a helyzet.

Beszéltem a Google Health vezetőjével Roni Zeigerrel, a Healthline, a HONcode, a 3M Healthcare vezetőivel és képviselőivel és az a benyomásom, hogy közösségi média terén nagy lemaradások vannak a nagy cégeknél (természetesen mindig az orvosi szegmenst értem ez alatt).

Egyébként a Health 2.0 tisztán üzleti konferencia, minden ez irányba mutat, nem is értem, miért nem ismerik el a szervezők. A szponzorok ide nem health 2.0 szakértőket, hanem marketingeseket küldenek. A Go2Pubmed szemantikus kereső képviselője nem tudott egyetlen kérdésemre sem válaszolni, de még a WolframAlpha-t sem ismerte. A Sermo, legnagyobb orvosi közösségi oldal vezetője, nem ismerte a Doctors.net.uk brit oldalt.  És még sorolhatnám a borzasztóbbnál borzasztóbb lemaradásokat, példákat.

Azaz nem vagyunk lemaradva, csak más korlátokkal küzdünk.

Íme a szervezők bevezető videója és előadása: 

Health 2 0 Europe Presentation

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr211929139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása