MedIQ

Hawaii nem véletlenül a világ egyik idegenforgalmi központja, de immáron élni is igencsak megéri ott. Azért mondom ezt, mert az oly régóta célpontban lévő online orvos-beteg találkozó végre megvalósult. Hawaii lakosai vehetik igénybe az Americal Well által üzemelt rendszert, melynek keretein belül azonnal beszélhetnek orvossal webkamerán vagy biztonságos chat-csatornán keresztül.

10 percig tart egy ilyen beszélgetés, és a tagoknak 10 dollárba kerül.

Szinte már hallom azokat a hangokat, melyek szerint, professzoromat idézve, " a betegnek színe, szaga van". Az első orvos-beteg találkozó, a kivizsgálás nem történhet meg online.

De egy gyógyszer felírásáért, amikor a beteg újabb kivizsgálása úgysem történik meg, csak néhány receptet nyomtatnak ki, miért kell bemenni a rendelőbe? Laboreredményekért miért kell átvágtatni a városon? Ilyen problémákon segíthet egy hasonló rendszer.

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr33971186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nita · http://freeyourmind.blog.hu 2009.02.28. 12:40:04

"a betegnek színe, szaga van" :)nagyon megmaradt!
Nem tudom, hogy csak városi legenda-e, mert saját szemmel nem láttam, de ugyanez a prof, már laptoppal jár viziteni.:)

TBALAZS · http://eloszto.blog.hu 2009.03.01. 19:45:21

Nálunk ilyen nem lesz egy darabig az tuti...

Meskó Berci · http://mediq.blog.hu/ 2009.03.01. 19:52:26

Szerintem Európában úgy általában...
süti beállítások módosítása