MedIQ

Sokszor írtam már a Twitter erejéről. Ez egy microblogger szolgáltatás, mellyel 140 karakternyi üzeneteket küldhetünk mindazoknak, akik követnek minket. Tökéletes módja a kapcsolatteremtésnek. Íme 10 ok, amiért használom és még sokáig használni fogom:

1. Más medikusokkal, tanárokkal egyszerűen kapcsolatban lehet lenni.

2. Orvosi tárgyú kérdéseimre, tanulmányaim során, gyorsan kaphatok választ orvosoktól.

3. Ötleteimre, projektjeimre érkezik visszajelzés, ráadásul rövid időn belül.

4. Közel van a világ. A napokban olvastam el a Presentation Zen című könyvet, aminek előszavát Guy Kawasaki, a híres blogger írta. Twitteren másnap gratuláltam neki és rögtön kis párbeszédbe elegyedtünk. Tényleg megszűntek a határok.

5. Akár az RSS-t is helyettesítheti, hiszen a legújabb cikkek megjelennek rajta. Bloggerek megosztják posztjaikat  (Kevin, MD), és szervezetek is fent vannak Twitteren (Eye on FDA, ICMCC).

6. Így végzés előtt jó látni, orvosok a világ minden tájáról hogyan küzdenek meg a praktizálás mindennapi nehézségeivel.

7. Kollégákkal, távoli barátokkal kapcsolatban maradni így a legegyszerűbb.

8. A Second Life orvosi oldaláról mindent megtudok, ha két twittelőt követek (Patricia F Anderson és Mal Burns).

9. Igazi univerzális chat szolgáltatásként működik. Twittelek miközben a Second Life-ban van kurzusom, élőben bloggolok vagy e-mailt írok.

10. Az orvoslás jövőjét érintő legfontosabb, legérdekesebb beszélgetések ott folynak, könnyű bekapcsolódni, vagy egyszerűen csak képben lenni a fejleményekkel.

Itt vagyok Twitteren elérhető.

És még 30 twittelő, akiket az orvoslás fejleményeinek követése végett érdemes felvenni.

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr75752745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása