MedIQ

Míg valószínűleg sokan közülünk offline voltak a hétvégén, Patrick Soon-Shiong közel 3 milliárd dollárt kaszírozott. A fiatalember az APP Pharmaceuticals egyik legnagyobb részvényese. Ez a cég gyártja a heparin nevű, igen széles körben használt véralvadásgátló egyik fajtáját. Márpedig a versenytárs cég nemrégiben nagyot veszített erejéből, mivel szennyezett terméket produkált. Nem meglepő tehát, hogy az APP hasított az utóbbi időben.

A Wall Street Journal blogja szerint, most a Fresenius nevű német cég 3.7 milliárd dollárért (közel 600 milliárd Ft-ért) veszi meg a vállalkozást.

Ez egy példa arra, milyen pénzek mozognak az amerikai gyógyszerbizniszben, miközben szinte mindenki az amerikai egészségügy csődjéről beszél. Érdemes végigfutni az ott lévő kommenteken, hogy ízelítőt kapjunk a közhangulatból.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr4557888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

beavereater [AT] 2008.07.09. 00:04:13

Nos, beleolvastam a WSJ blog kommentjeibe. Az látszik, hogy ott is sokan szeretnének mások pénzén gyógyulni, csak ott nem hagyják. Itt sem ártana egy hasonló modell.

beavereater [AT] 2008.07.09. 00:06:21

Egyébként mi a gond a fickóval? Jó és keresett terméket gyárt a cége? Ez nem az angyalok ajándéka, hanem kemény munka eredménye. Az egyik versenytársa menetből tökönszúrta saját magát? Ez meg szerencse, ilyen bárkivel megeshet.
süti beállítások módosítása