MedIQ

Kezdjük a hetet egy hírválogatással:

  • Két egyetem (Oxford és Bournemouth) új kurzust indított, melyen 7 nap alatt "orvossá" lehet válni. Azért idézőjelben, mert valójában csak a páciens anamnézisfelvételét (orvosi történetét) és az ún. menedzsment feladatokat okítják. (NHS Blog Doctor)

  • A szerencsés lövés: Egy fickó az övében hordta fegyverét, ami persze elsült, legféltettebb testrészét találva el. Viszont mivel kis kaliberű volt a fegyvere és mivel (az eset leírójának elmondása szerint) ő nagy kaliberrel rendelkezett, még varrni sem kellett a sebet. Szerencséjére mind a húgycsövet, mind a heréket elkerülte a golyó.

  • A béltükrözés során talált gyanús elváltozásokból mintát kell venni, így tettek egy úriember esetében is, akinél egy polipból származó mintát kellett mikroszkóp alatt megvizsgálni. Megesik, hogy ilyenkor szennyeződik a minta bélsárral, de most egészen másra akadt a mikroszkóp kezelője. Egy bab csírázott benne...


 
  • Miből lesz a 3.0? (Agent Portal): Alig szoktunk hozzá a Web 2.0-ként ismert jelenséghez és technológiákhoz, máris a következő hullámról, a jelentés-alapú 3.0-ról beszélünk. Honnan indultunk, hogyan jutunk el odáig, mi jellemzi a világháló eddigi történelmének három periódusát?

  • Örömömre szolgál bemutatni egy új magyar blogot, mely az orvosi könyvtáros szakma legjavát mutatja be nekünk. A legtöbb orvosnak elképzelése sincs arról, miért vannak orvosi könyvtárosok és miben segíthetnek nekik a cikkek kikeresésén kívül. Egy jó orvosi könyvtáros aranybánya egy orvos számára, ha tudja, mit kell kérni tőle.

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr71306545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sarkiroka77 2008.01.22. 13:17:27

GRATULÁLOK A NEMZETKÖZI SIKERHEZ!!!
Nagy örömmmel olvastam, hogy a szavazást megnyerted, a Scienceroll magasan a legtöbb szavazatot kapta. Ez azt is jelenti, hogy külföldön is elismernek, és nem is akárhogyan! GRATULÁLOK!!!!!!

flexsnake · http://flexsnake.blog.hu 2008.01.24. 03:54:49

Csatlakozom az elöttem szólóhóz.Sikerült nekem is rányomnom remélem nem futottam ki az időből de végülis mostmár mindegy :D
süti beállítások módosítása