MedIQ

A Kutatók Éjszakája utáni pihenés első jeleként íme a legújabb tudományos képekről szóló díj nyerteseinek listája. A hétvégén egyébként több poszttal is jelentkezek.


Kai-hung Fung (Pamela Youde Nethersole Eastern Hospital of Hong Kong) radiológus készítette ezt a képet 182 CT szeletből, mely alulról ábrázolja egy 33 éves kínai nőnek a struktúráit beleértve az orrmelléküregeket is.


A mellrák virtuális anatómiája című képsorozat (CCG Metamedia, Steve Rothman, Cathryn Tune, Nicola Landucci, Joseph Speiser, Samantha Belmont)

Bevallom, nekem a tavalyi győztesek jobban tetszenek:


Egy 2000 éves múmia 3D-s képe, melyet 60000 2 dimenziós képből hoztak létre nagy felbontású scannerek segítségével. Egy 4-5 éves gyerekről van szó, aki valószínűleg valamilyen fertézéses betegségben hunyt el.


A fejüknél összenőtt ikreknél kulcsfontosságú részletesebb képet kapni az agyuk vérellátásáról. Texasi sebészek egy orvosi illusztrátorral együttműködve hozták létre a képet.

További színes olvasmány:

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr89180400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása