MedIQ

craig_venterx299_1407160108.jpg_299x299

Három kaliforniai cégtől kaptam genetikai tesztet kipróbálásra. Rendelkezem a teljes genetikai állományom, a genomom adatával egy hatalmas szöveges fájl formájában. Néhány fontos, orvosi döntésekhez is vezető mutációmat így ismertem meg, de a genetikai vizsgálatok az életmódomat nem tudták befolyásolni. Egy évtizednél is több telt el a Humán Genom Projekt (HGP) befejezése óta, és habár az elvárásaink valószínűleg irreálisak voltak, a genomika tudománya nem váltotta be eddig a hozzá fűzött reményeket. 

Ma a Personal Medicine Coalition szerint alig több mint 150 olyan példa ismert, amikor genetikai információ fontos szerepet játszik egy orvosi döntés meghozásánál. Ezreket vártunk mostanra.

A napokban egy rövid, de annál velősebb interjúban Craig J. Venter, a HGP egyik vezetője fedte fel, mit gondol a témáról. Elmondja benne, hogy 15 éve rendelkezik a genomja adataival, de nem tud vele sokat kezdeni, hiszen nincs sok más genom, amikhez lehetne hasonlítani.

Azt is elmagyarázza, miért győzte meg a Google Translate egyik vezető kutatóját arról, hogy az új cégéhez, a Human Longevity Inc-hez csatlakozzon, melynek célja, hogy a 100 éves kort tegye az új 60 éves kornak. Érdekes idők elé nézünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr136573109

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása