MedIQ

Salvatore Laconesi egy olasz fejlesztő, aki amikor megtudta, hogy agytumora van, szerette volna megosztani az orvosi adatait online, hogy minél több szakértőhöz eljusson, de nem voltak egy formátumra hozva. Ahogy fogalmazott, feltörte a kódot és megosztotta, sőt vizualizálta a teljes egészségügyi hátterét kérve orvost, kutatót, művészt, mindenkit arra, hogy elemezze a saját tudása szerint. Minden lehetséges megoldást publikál.

Múlt héten találkoztam a Harvardon Epatient Dave-vel, aki évek óta mondogatja, hogy hagyni kell a betegeket, hagy segítsenek ők is magukon. Nem fogja minden beteg ilyen szinten a saját kezébe venni a gyógyulását, nem is szabad, hogy ez legyen a cél, de az mindenképpen igen, hogy egyenlő partnerekké váljanak a kezelésben. Ehhez az orvostársadalom együttműködése is szükséges.

Követni fogom, hogy Salvatore mire jut és írok még róla. A lenti képre kattintva a weboldalát is meg lehet nézni a vizualizációval együtt.

la cura.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr654803745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása