MedIQ

Arnold Kim, a MacRumors.com nevű, web/tech blog szerzője és alapítója bejelentette, hogy mostmár teljes munkaidőben blogjával kíván foglalkozni és otthagyja eredei állását, az orvoslást. Ugyanis néhány éve dolgozik nefrológusként, de még az orvosi egyetem alatt elkezdte blogját az Apple termékekről és ez mára annyira kinőtte magát, hogy szakmát váltott.

A Digital Pathology Blog bloggere számba vette a lehetséges indokot, és természetesen a pénzügyi lehetőségekről elmélkedett. Kim orvosi átlagfizetése valahol 135,000 dollár körül lehetett évente. No most a blogja havi 37 milliós olvasottságot produkál, ami azt jelenti, ha nevetséges 1 dollárt keres hirdetésekkel 1000 (!) olvasóként, akkor az 444 000 dollár évente. Akkor, ha 1 darab dollárt keres 1000 olvasóként, aminél valószínűleg nagyságrendekkel többet tud összehozni.

Tanulság, mondanivaló? Ki gondolta volna néhány évvel ezelőtt, hogy lesz olyan orvos, aki szeretett hivatását holmi blogolásra cseréli? Ráadásul ez a történet még azt is felveti, hogy orvosi tartalomból kutya nehéz ma megélni. A Revolution Health egészségügyi megabirodalma is a 898. leglátogatottabb lap a weben a több száz millió dolláros befektetés ellenére, míg Kim oldala az 571.

Van ma Magyarországon hivatásos blogger?

Források:

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr91575355

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása