MedIQ

Számomra ez az egyik legviccesebb sztori, amit valaha is hallottam az orvoslással, tudománnyal kapcsolatban. A brit urológiai szaklapban jelent meg egy cikk, melyben elmesélik, Giles Brindley professzor hogyan demonstrálta a hallgatóságának előadása közben kísérleteinek eredményét, miszerint a péniszbe fecskendezett értágító merevedést okoz.

Több ábrát is bemutatott a saját eredményeiről (értsd ezalatt a saját péniszéről, ahogy megmerevedik), de megemlítette, hogy ennek más szexuális stimulus is lehetett az oka, így nem feltétlenül a szer váltotta ki a hatást. Viszont egy előadás megtartása, mondta, senkit nem izgatna fel. Mivel magán kísérletezett, direkt tréningruhába ment előadni az 1983-as urológiai konferencia esti előadására, hiszen a hotelszobájában a péniszébe injekciózott értágító hatású és simaizom-görcsoldó szert (papaverint, illetve a Wikipédia cikke szerint fenoxybenzamint).

És ott mindenki előtt levette a nadrágját és megmutatta, hogy milyen hatást lehet ezzel kiváltani. Sőt (!) az első sorokban ülőknek is meg akarta közelebbről mutatni az eredményt, de senki nem volt hajlandó közelről vizsgálódni vagy megérinteni. 

A cikk szerzője megjegyzi, hogy manapság elképzelhetetlen lenne egy ilyen mutatvány, de szerintem habár a professzor célja kizárólag a tudományos munka középpontba állítása volt, nem ez a helyes módja a tudományos eredmények demonstrálásának. 

Megjegyzendő az is, hogy a professzor 100-nál is több cikket publikált számos területén a tudománynak, nagy tiszteletnek örvendett.

Érdemes elolvasni a teljes történetet!

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr623549538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

drHorváthTamás · http://drhorvathtamas.com/ 2012.01.15. 20:48:29

Lehet, hogy konkrétan egy urológiai vagy nőgyógyászati témában az ilyen jellegű demonstráció furcsán veszi ki magát, de összességében pont az ilyen jellegű oktatók tűnnek el manapság az orvosképzésből. Akik nem elsősorban szerencsétlen betegeken próbálnak ki dolgokat, hanem magukon, legalábbis nem szégyellik bemutatni magukon is az eredményt.
Nekem ezért is volt szenzációs élmény ez a videó: enthouse.blog.hu/2011/07/24/a_honap_ev_videoja_intubalas_eberen

Az ilyen dolgok adják az orvoslás, orvosképzés sava-borsát.
Brindley rulez! :)
süti beállítások módosítása