MedIQ

A Nintendo Wii nemcsak a szórakozási lehetőségek tárházát bővítette, de az orvoslásét is. Íme néhány felhasználási mód, mellyel a Wii előnyeit különböző kezelési formákban hasznosítják.

  • Parkinson-kór: A Medical College of Georgia kutatói olyan kísérletbe kezdtek, melyben Parkinson-kóros páciensek mindennapos tevékenységeit próbálták javítani, mivel ez a kór a fogmosástól a ruházkodásig, minden motoros tevékenységet nehézzé tesz. Azt találták, a kísérletben résztvevők 98%-a fejlődést mutatott ezen tevékenységek elvégzése terén. A baseball volt az egyik kedvencük.

  • Sebészeti oktatás: Lehetőségem volt élőben is látni, hogyan működik az új sebészeti oktató játék, amit Wii-re dolgoztak ki. Az endoszkópos műszerek elhelyezkedését utánozva kell ügyességi játékok feladatait teljesítenünk, így sajátítva el az endoszkópos sebészethez szükséges mozgásformákat.


  • Műtét a Wii-vel: A Trauma Center segítségével átélhetjük legalább nagyjából, milyen érzés műteni. Feladatokat, sőt küldetéseket kell teljesítenünk a különböző doktorokkal és küzdeni kell a beteg életéért.



  • Wii Fit: Az egyik legjobb ötlet, mellyel mozgásra bíztathatjuk a gyerekeket.


És nem mellesleg, a túlzott használat a modern kor egyik betegségéhez, a Wiiitishez is vezethet, mely a játék következtében kialakult ínhüvelygyulladást takarja.



További olvasmány:


Update: Mi mindenre jó még a Wii kontrollere?

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr52422223

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

herci 2008.04.26. 21:52:08

Wii Fittet a fogorvostan-hallgatók gyakorlati oktatásában is hasznosan lehetne alkalmazni,szerintem.
Sok lehetőség lenne rá...
süti beállítások módosítása