MedIQ

Régen azt mondták, az menjen sebésznek, akinek biztos a keze. Ma is ezt mondják, csak a történet kiegészült más tényezőkkel is. Például a kéz remegését a modern sebészi robotok már nem veszik át. Sőt, ki hitte volna, hogy valaha az orvosi szakmában azt mondhatjuk: aki videójátékokkal rendszeresen játszik, az nagyobb sikereket érhet el sebészként (természetesen akkor, ha a megfelelő háttértudás is rendelkezésére áll).

Az alábbi videóból kiderül, hogy összehasonlították a legalább heti háromszor videójátékkal küszködő és a "videójátékszűz" sebészeket. Az eredmény szerint a videójátékot preferáló orvosok 37%-kal kevesebb hibát vétettek úgy, hogy közben 27%-kal gyorsabban dolgoztak. Igaz, mindössze néhány tucat sebészt vizsgáltak.




További olvasmány:

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr18300170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tzatziki 2008.01.17. 10:43:29

Mindig orultem, hogy ugyan netfuggonek netfuggo vagyok, de legalabb a szamitogepes jatekok szenvedelye megkimelt. Most pedig kezdek aggodni, hogy amit pozitivumnak hittem, kesobb hatraltatni fog a szakmai terveim megvalositasaban. Lol. :)

sarkiroka77 2008.01.19. 19:50:06

MÉG MA ÉS HOLNAP LEHET SZAVAZNI BERCI ANGOL NYELVÜ BLOGJÁRA
Nemrég segítettetek egy blogverseny megnyerésében neki, és most is hasonlóra kérlek BENNETEKET, de más okból. Meghívták két amerikai konferenciára előadást tartani, amelyekre 28-án indul, és a 2008-as év legfontosabb orvosi blogversenye éppen lezárul addigra, viszont nem áll nyerésre.

Az ottani előadásai fényét jelentősen megemelné egy ilyen nívós blogverseny esetleges sikere. A verseny első részében a szavazás dönt, a másodikban a zsűri. Az első részből még EGY nap van (20-a a határidő) és kb. 40 szavazattal van lemaradva.

Viszont gyerekjáték szavazni. Ezen a linken:

www.medgadget.com/2007best_technology.html

Csak ki kell választani a Sciencerollt és a Vote gombra kattintani
süti beállítások módosítása