MedIQ

Így szombat reggelre két érdekes oldalt mutatnék be, az egyik az Unbounded Medicine blogja, az egyik legismertebb orvosi blog, mely most közölt egy sebészeti oktatási modellről készült videót. A modellen laparoszkópiát is lehet gyakorolni.




A másik egy, a da Vinci nevű sebészeti robotokról szóló oldal, melyen több videót is letölthetünk.

További olvasmány a témában:

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr27194992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dendrimer · http://dendrimer.blog.hu 2007.10.13. 09:41:20


Van egy alapvető és borzasztó nagy hátulütője ezeknek a "szimulátoroknak": Nem udják pontosan lemásolni az élő ember operátio közben látható anatómiáját. Főleg nem LC során.

Márpedig az ebben való jártasság a sebészetben alapvető, és ehhez egyáltalán nem elég az anatómia atlasz, mert műtét közben teljesen másként néz ki minden.

Arra jók mindösszesen, hogy magát a metszést, varrást mint kézmozdulatot lehet gyakorolni. Ahhoz meg feleslegesen túl van fejlesztve.
süti beállítások módosítása