MedIQ

A Sun Center of Excellence for Visual Genomics elképesztő célokért dolgozik. Tudjuk, milyen nehéz belelátni az emberi test anatómiájába, azt is, milyen nehéz megtalálni egy-egy betegség okát. Nade a CAVE rendszerével mennyivel egyszerűbb lenne ez, ha

  • a kutató, orvos sétálhatna a struktúrák, a szervek vagy éppen sejtalkotók között
  • és mindezt nem 3D-ben, hanem 4D-ben tehetné, hiszen a megfigyelt struktúra folyamatosan változna.
Mire jó ez?

Így meg lehet figyelni, hogy egy genetikai hiba által okozott betegség hogyan fejlődik ki részleteiben, ezáltal valószínűleg egyszerűbb lesz megoldásokat találni a genetikai betegségekre is. De nem hanyagolható el lehetséges hatása a sebészeti oktatásra sem, és még sorolhatnánk...


Forrás: Christoph W. Sensen

Innen lehet letölteni demókat további példákhoz.

A Scienceroll-on ma nagy posztot tervezek estére a genetikai betegségek ellen folytatott harc legújabb vívmányairól.

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr23113335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Swell 2007.07.12. 18:04:28

Great! Kérdés lehet -e folyamatosan követni a valóságosan történő változásokat? Mert ha igen akkor remek visszamérési lehetőségek adódnak előrejelzés ellenőrzésére és esetleg meg lehet találni az eltérések okait vagyis finomítani lehet az előrejelzés alapját és módját! Másszóval időben folyamatában rögzíteni a beteg testében lejátszódó eseményeket és folyamatosan összevetni a diagnózis szerint várt történésekkel. Az eltéréseket utána ki lehet elemezni. Igen tanulságos új technológia lenne! Kár hogy helyből borzasztó drága is!!

Meskó Berci · http://mediq.blog.hu/ 2007.07.12. 23:07:11

Ez is nagyon jó ötlet, de sajnos tényleg elérhetetlenül drága és még csak nagyon kevés helyen van, de hátha nemsoká másképpen alakul :)
süti beállítások módosítása