MedIQ

Ha valaki azért olvassa el a posztot, mert arra vár választ, hogyan keresnek pénzt az orvosok, akkor ki kell ábrándítsam. Arról lesz szó, hogy keresnek az orvosok a neten. Hiszen a szükség gyakran úgy hozza, a neten kell választ találni egy pácienst érintő kérdésre és én nagyon boldog lennék, ha erre legalább a magyar orvosok nem a Google-féle keresőket használnák. Miért?

Mert a Google az internet egészét indexeli, márpedig nekem egy elhintett fórumbejegyzés vagy egy reklámoldal nem nyújt tól sok információt. Ezért egy orvosnak más megoldást kell keresnie.



Természetesen a PubMed a legelterjedtebb módszer, mely az orvostudomány különböző területeiről összesen kb. 16 millió publikáció között tud keresni. Viszont a PubMeden kívül vannak más keresők is. Egyet emelnék ki, ha már Magyarországról van szó: az orvosoknak.hu-t.

Az a különleges előnye, hogy a PubMedet is beleértve több tucatnyi forrásból keres. Csak néhány példa:

Fontosabb magyar források:Fontosabb nemzetközi források:
És még sok más válogatott forrásból. Megjegyzem, csak pecsétszámmal lehet regisztrálni.

Használjuk ki azokat az eszközöket, melyek megadatottak nekünk a web 2.0 világában.

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr5684770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hphp 2007.05.21. 17:58:23

Nagyon jól tudnám használni ezt a keresőt, kár, hogy nem vagyok orvos, ergo nincs pecsétszámom. Vajon miért nem gondolnak az ilyen oldal fejlesztői teszemazt egy kórház nemorvos dolgozóira is? akik adott esetben még többen is lehetnek, mint az orvosok, és az eü. információ nekik is nagyon jól jönne - szakdolgozók, diplomás ápolók, felsővezetés, menedzsment, gazdálkodás, informatika, könyvtár stb...

Meskó Berci · http://mediq.blog.hu/ 2007.05.21. 20:06:11

Nekik sztem tökéletes a dokim.hu... Nem?

hphp 2007.05.22. 09:36:08

lehet, hogy igen... de őszintén szólva ehhez először össze kellene tudnom hasonlítani a két keresőt :)
süti beállítások módosítása