MedIQ

Kevin, MD blogger nagy hangsúlyt fektetett azon posztjára, mely arról szól, hogy mivel a Google az Internet egészét indexeli, ezért az orvosok online megjelenése egyre fontosabbá válik. Kik is kereshetnek rá az orvosokra? Valószínűleg a leendő páciensek és a leendő munkaadók. Ezért fokozódik a jelentősége annak, hogy megfelelő információkat találjon a kereső felhasználó az orvosról. Márpedig ez leginkább az orvos érdeke.



Habár még nem vagyok orvos, de kíváncsi voltam, mit találhat az a leendő munkaadó, aki rákeres a nevemre, így ezeket találtam:

  1. Scienceroll.com (az angol blogom)
  2. Medscape interjúm
  3. David Rothman blogger kommentje az interjúról
  4. A Twitter oldalam
  5. A Textop Wiki oldalam
  6. A Nature Medicine cikk rólam
  7. A Scienceroll RSS hírei a Medworm.com-on
Aztán számtalan blog, blogkarnevál, melyek említik a nevemet. De például hol van a Wikipédia felhasználói lapom vagy a MedIQ, melyekre ugyancsak nagyon büszke vagyok?

Kevin még tanácsokkal is szolgál az orvosi társadalomnak, hogy hogyan kontrollálhatják a nevük megjelenését a keresőkön:

  • Kezdj blog írásába, ugyanis a Google szereti a rendszeresen frissített blogokat. Az én nevemre is elsőként adja a Sciencerollt.
  • Adj sajátos címeket a blogposztoknak, ha szeretnéd, hogy nevedet egy témával azonosítsák. Példaként keressetek rá a web 2.0 és medicine szavakból kialakított medicine 2.0 kifejezésre. A Nature cikke után mindjárt az én blogom következik.
  • Kerülj bele blogokba vagy szerepelj interjúkban. A keresési eredményemben előkelő helyet kaptak a rólam megjelent interjúk.
  • Keresőoptimizált a blogod? Javaslom az onlinemarketing.blog.hu és a  gugli.wordpress.com oldalakat.

Ha rákerestek a nevetekre, szíveteknek kedves találatokat kaptok?

A MedIQ a témáról:

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr1965096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása