MedIQ

Kezdjük egy genetikai játékkal, mely arra is alkalmas, hogy az időt múlassuk, és arra is, hogy kitanuljuk a DNS bázispárosításait. Gondolom ezzel szétszaggattam az érdeklődést, nade a kép hátha helyrerakja a dolgot:



A cél: a megfelelő bázisokat kell a két oldali szálak bázisaihoz illeszteni meghatározott idő alatt. Nem könnyű menet, azt garantálom. Van egy látványos leírás az elején, hogy mit is kell pontosan csinálni.

Aztán kódold a nevedet fehérjébe. A hét leghasznavehetetlenebb honlapja címet kapja meg ez a site, mivel a dolognak értelme nem sok van, de mókának talán jó lehet. Beírom a nevem, melyből kapok egy bázisláncot. Miért? Mert a 20 esszenciális fehérjét egy-egy betű jelöli az ABC-ben és ezeknek bázishármas megfelelőik vannak. (Ne kötözködjön senki azzal, hogy egy fehérjét többféle triplet is kódolhat). Majd ezt a szekvenciát összehasonlítja az adatbázisával és nálam például azt találta, hogy a nevem kódolása hasonlít az egy Lactobacillus baktériumban található fehérjére. Juhé!

Harmadszorra pedig Geoffrey Packert dícsérem. Szeretném, ha majd a házamban a második berendezés az a DNS lépcső lenne. Valami ilyesmi:

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr7260184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dopaminer · http://dopaminer.wordpress.com 2007.04.19. 09:03:27

hehe :)
az enyém a borélesztőre hasonlít khmm-khmm...

nita · http://freeyourmind.blog.hu 2007.04.19. 17:30:23

Diphteria vagyok.:)
Végre játék,egy kis agyzsibbasztó..
Már nagyon hiányzott!:)

Engusz 2007.04.20. 01:25:01

Azzal a DNS-es játékkal vagy valami ilyesmivel már nagyon rég játszottam mert a nobel.se oldal rendszeres látogatója vagyok

lepisma_saccharina · http://lulu.com/spotlight/nordlicht 2008.08.04. 17:18:38

Whoa, lepra vagyok :) bár nem tökéletes match....

raccooncity 2010.12.07. 10:58:16

axxem most kipróbálom...
süti beállítások módosítása