MedIQ



Miért kérdezem ezt? Ma vért kellett vennem és persze, a mostani viszonyok között nem volt gumikesztyű. Ezért eldöntöttem, hogy vinni fogok magammal. Biztos van, aki úgy érezné, hogy ez olyan, mintha nem akarna az orvosa hozzáérni, de valójában foglalkozási kötelezettségről van szó. Ahogy egy radiológustól sem várjuk el azt, hogy ólomköpeny nélkül dolgozzon. Érdekel, mit gondoltok erről.

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr6649949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2007.03.23. 10:55:36

nem zavar a gumikesztyű. minden egyes vérvétel után újat húzol?

Meskó Berci · http://mediq.blog.hu/ 2007.03.23. 10:59:33

A páciens érdekében elvileg úgy kellene, de én itt nem látok sűrűn nővért, orvost egyáltalán kesztyűben, nemhogy még cserélgetni.

Dami123 · http://endami.blogspot.com 2007.03.23. 13:49:48

Hát ha valamit csinál is velem (pl: vérvétel), akkor elvárnám.
Amit kifejezetten nem szeretek, az az ha a fogorvoson nincs gumikesztyű, vagy nem cseréli le...

8ender 2007.03.23. 21:26:26

Sziasztok!

Én inkább elvárom, hogy ami olyan vizsgálat vagy teszt, annál vegye fel a kaucsuk keszkenöt. Úgy vélem, ez mindkettönk védelmét biztosítja... elvileg.


ui: Bocsi, de hosszú "ö"-t és "ü"-t nem tudok prezentálni, mert vmi gáz van ezen karakterek megjelenítésével biz. netes olvalakon... sajnos itt is. Valszeg nálam a bibi, de nem tudom, miben.

nita · http://freeyourmind.blog.hu 2007.03.24. 18:12:35

Egyszerűbb kesztyű nélkül dolgozni,persze fertőzni és fertőződni is!De valahogy más a vizsgálat jellege is-nélküle-,közvetlenebb a kapcsolat,embernek tűnik az orvos,és nem egy fehérköpenyes gumiembernek!(itt nem nőgyógyászati vagy urológiai vizsgálatra gondolok,és persze a fogorvosnál is necces-érdesek az ujjai,gondoltam is egyszer mit szólna,ha ráharapnék:)-,hanem egyszerű fizikális vizsgálatra)
Tapintani is jobban lehet!
Persze vérvételnél és mindenféle vagdalkózásnál kötelező,és akkor is ha nem tiszta felszín!

dopaminer · http://dopaminer.wordpress.com 2007.03.24. 21:18:05

egyetértek nitával.
továbbá kétlem, hogy egyes ápolónők azért nem használnak kesztyűt amikor vért vesznek, mert nincs elég.nem kell eltúlozni a hiányt, attól még nem lesz ugyanis jobb.
az orvos-beteg kapcsolat egy igen különös dolog.az orvos olyasmit "tud" a páciensről, amit a páciens nem, ráadásul nem a mobiltelefonjához tartozó aranykártyának a kódjáról van szó, hanem sokkal de sokkal intimebb dolgokról.ilyen esetben azt hiszem a lehető legerősebb bizalmi kapcsolat kell, hogy kialakuljon.nos, ez gumikesztyűs hasbetapintásnál és pulzusvizsgálatnál nem hiszem, hogy kialakul.gondolj bele, szegény beteg miket gondolhat...nekem se esne jól.
vannak kivételek, de a fizikális vizsgálatot csak fertőző vagy nyílt sebbel szenvedő betegnél alkalmaznám.

max tisztelet:zsóka
süti beállítások módosítása