The Guide to the Future of Medicine: Fél áron egy napra!

2015.03.30.19:46 Meskó Berci

Az új könyvemet április 1. 10:00 és április 2. 10:00 között a feléért lehet megvenni e-book formátumban, könyvként a YZC8BTES kódot használva és színes könyvként a 6G65U4VR kódot használva

Hajrá!

Szólj hozzá! Címkék: internet tudomány digitális egészségügy technológia orvoslás újítás health2.0

Smart Mobil Konferencia: Az okostelefon kórházzá válik

2015.03.29.12:42 Meskó Berci

Nagy örömmel fogadtam el a meghívást, hogy újra előadást tartsak a Smart Mobil konferencián. Arról fogok beszélni, hogyan válik az okostelefon a kórházzá. 

Itt lehet regisztrálni

Szólj hozzá!

Technológiával az emberségesebb orvoslás felé: Nyitott előadás

2015.03.23.09:05 Meskó Berci

A Mathias Corvinus Collegium meghívására fogok előadást tartani március 25-én szerdán 19:00-kor. Mindenkit szeretettel várunk.

Részletek itt.

Szólj hozzá!

Rossz a mája? Nyomtasson egyet!

2015.03.22.13:04 Meskó Berci

Úgy tűnik, interjús hétvége van. A Hetek című lapban a 3D nyomtatásról beszéltem.

Szólj hozzá!

Ma nem lehet emberi kapcsolat orvos és betege között: Interjú

2015.03.21.14:03 Meskó Berci

D. Tóth Kriszta készített velem interjút a technológia és az emberi kapcsolat találkozásáról a wmn.hu-n. Nagyon jó a visszhang.

 

2 komment Címkék: interjú technológia orvoslás

Élet a digitális világban

2015.03.13.11:31 Meskó Berci

A legújabb videómban arról beszélek, hogyan tettem a digitális életemet annyira hatékonnyá, amennyire csak lehetséges. E-mailezés, Facebook, Twitter és sok más. 

Szólj hozzá!

Az első SmartHealthcare konferencia: Lehet jelentkezni!

2015.03.11.15:32 Meskó Berci

Nagy megtiszteltetés, hogy előadónak kértek fel az első hazai SmartHealth konferenciára. Április 29-én várunk majd mindenkit szeretettel. Részletek és jelentkezés:

Április 29-én Budapesten kerül megrendezésre az első hazai SmartHealthcare konferencia. A Fenntartható Magyar Egészségügyért Egyesület szervezésében egy hiánypótló rendezvény születik. A modern IT és telekommunikációs technológiák és az egészségügy összefonódása meghatározzák a jövő egészségügyi ellátórendszerét. A konferencia szakmai partnerei a Semmelweis Egyetem Innovációs Központja és az Ifjúsági Diabétesz Blog.

A technológiai fejlődés óriási hatással van az egészségügyre és az ágazat minden szereplőjének fel kell készülnie a változásokra. A Fenntartható Magyar Egészségügyért egyesület áprilisi konferenciáján az egészségügyi, telekommunikációs és az IT szektor leginnovatívabb szereplői, legkomolyabb szakemberei mondják el véleményüket az egészségügy jövőjéről. Az innováció viszonylag lassan éri el az olyan régi tradíciókkal rendelkező szektorokat, mint az egészségügy. Ma már azonban világosan látszik, hogy ebben az iparágban is jelentős változásokat hoz a telemedicina, a mobil egészségügy vagy például a felhő alapú szolgáltatások. Már nem az a kérdés, hogy be fog -e következni a változás, hanem hogy kik lesznek ebben a főszereplők és hogyan készítjük fel az orvost, a beteget és a fenntartót a nagyon közeli technológiai robbanásra. A konferencián kormányzati és piaci szereplők, civil szervezetek és befektetők ülnek egy asztalhoz, hogy megosszák egymással álláspontjaikat.

Szólj hozzá!

Gran Prize 2015-ös pályázati felhívás!

2015.03.10.10:41 Meskó Berci

Volt szerencsém megnyerni a Webicina.com projekttel a 2013-as Gran Prize díjat, amit a Svéd Iparkamara ítél oda egy kiemelkedő innovációnak minden évben. Ezáltal egyben zsűritag is lettem és óriási élmény a sok ötletet meghallgatni és átbeszélni.

Íme az új felhívás:

A díj egyének, csoportok, cégek, egyesületek, szervezetek, intézmények vagy egyetemi hallgatók, hallgatói csoportok számára adható a GRAN PRIZE díjbizottság döntése alapján. A bizottság felkérhet  potenciális személyeket, szervezeteket meghívásos pályázat formájában. A díj bolygónk legégetőbb kihívásaira válaszoló kiemelkedő innovatív megoldásokat, projekteket, munkákat jutalmaz a környezetvédelem, fenntartható fejlődés, design, orvostudomány, egészségmegőrzés,- fejlesztés és oktatás területéről évente egy alkalommal.

A GRAN PRIZE díjbizottság tagjai évről évre változhatnak, állandó tagjai a Testület három igazgatósági tagja. Meghívott bizottsági tagok 2014. évben a felsőoktatási intézmények és szakmai szervezetek küldöttei. A Testület bejelentette a sajtó és a nyilvánosság számára, hogy alaptőkéjéből 5 millió Ft-ot elkülönített az innovatív díj létre hozására és annak kamatait felajánlja a díj finanszírozása céljából, egyúttal csatlakozásra kér más felelős gondolkodású, támogatni kész döntéshozót, magánszemélyt.

A GRAN PRIZE díjátadóra minden év májusában kerül sor ünnepélyes GRAN Gála keretében. A fenyőfát ábrázoló GRAN PRIZE díj Ann Lundin svéd képzőművésznő tervei alapján készül. A GRAN Gála és a GRAN PRIZE átadását követő héten GRAN WEEK kerül megrendezésre, ahol az aktuális évi díjazott bemutatja nyertes munkáját, valamint a Testület tagvállalatainak vezetői szakmai előadásokat tartanak a felsőoktatási intézmények hallgatói számára.

További információ:

Tel: : +36 309/708/433

Email: swedishchamber@swedishchamber.hu

Web: www.swedishchamber.hu

Szólj hozzá!

Interjú a Sántakutya igazmondó show után

2015.03.10.10:29 Meskó Berci

Ki is hirdették a következő esemény névsorát.

Szólj hozzá!

Kütyü megmondja, mikor keressük fel a mosdót?

2015.03.04.09:19 Meskó Berci

Zajik egy ún. viselhető forradalom, olyan eszközök válnak elérhetővé, melyekkel otthon mérhetünk egészségügyi paramétereket. Én is használok tucatnyi ilyen eszközt. Viszont úgy tűnik, engem is meg lehet még lepni. Olyan eszköz közösségi finanszírozó kampánya fog hamarosan elindulni, ami megmondja, mikor kell illemhelyet keressünk.

Elvileg nem vicc, az időseknek és mozgáskorlátozottaknak akarnak elsősorban segíteni azáltal, hogy egy mobilalkalmazáson láthatják, nagyjából mennyi idejük van még a nagy dologig. Kíváncsian várjuk...

Szólj hozzá! Címkék: mobil videó digitális egészségügy ötlet technológia orvoslás