MedIQ

Az első Pebble okosóra volt az, amit megtámogattam egy közösségi finanszírozó kampányban. Nem csalódtam. Így az új verzió, a Pebble Time, megtámogatása sem volt nehéz döntés. 

Rengeteg okosóra van a piacon, minden nagyobb mobiltelefongyártó készített már egyet. Az Apple Watch pedig még hírértéket is csinált a piacnak. Nekem azért kellett egy okosóra, hogy kevesebb eszközzel is tudjam mérni az egészségemet. Számomra a Pebble Time oldotta meg a problémát.

pebble_watch_3up-0.png

Szép design, kényelmes, könnyű, vízálló és nehezen karcolódik. 

Külön öröm, hogy az előlapot arra cserélem, amire akarom és tele van science fiction és tudományos témákkal (watchface). Most épp azt nézem, hogy a New Horizons űrszonda mikor hagyta el a Plútót.

20151008_184641-2.jpg

De a lényeg az alkalmazástárában van. Rengeteg ingyenes alkalmazás, amik valami új lehetőséget hoznak az óra használatába.

  • Látom élőben a futásom sebességét, megtett távot, egyebeket a Runkeeper alkalmazásból.
  • Az előadásaim közben vibrálással jelzi, pontosan hány percem van hátra.
  • A Morpheuz app vagy a Sleep nevű Androidos alkalmazás a legjobbkor ébreszt fel, hogy könnyű legyen az első néhány óra.
  • E-mailek, üzenetek, hívások fogadása, Twitter, stopper, lépésszámláló, 7 perces edzés és megannyi egyszerű, de hasznos app, amik segítenek függetlenedni a telefontól.

A Pebble most jött elő egy kör alakú, elegánsabb design-nal, de nem a luxus felé tartanak, mint egyes cégek, hanem az ésszerű használat felé. Olcsó, de jó, strapabíró órát fejlesztenek, amit öröm használni és még néz is ki valahogy. 

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr227954692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ctrlshift 2016.07.30. 14:10:13

Szia Berci,

Jelenleg milyen órát használsz?

Meskó Berci · http://mediq.blog.hu/ 2016.07.30. 14:58:01

Jelenleg a Fitbit Surge-t tesztelem, de Pebble rajongó vagyok.

ctrlshift 2016.08.01. 07:36:17

Akkor jól láttam az origós cikkben levő képen! :)

Környezetemben barátoi tapasztalatok vannak ugyan, de én nem tudok dönteni: a Surge lenne permoment a befutó, viszont elvileg 2017. januártól már szállítják a Pebble Time 2 modelljét is.
Plusz a Fitbit körül most megy a "botrány" a pulzusmérő megoldásuk pontatlansága kapcsán.

Kíváncsi lennék a véleményedr, akár csak címszavakban, hogy most melyiket választanád.

Köszönöm,
Zoli

Meskó Berci · http://mediq.blog.hu/ 2016.08.01. 07:40:40

Megfogtál, Zoli, nagyon nehéz kérdés. Ezt úgy oldottam magamnak fel, hogy a Surge-nél jobb fitness óra most nincs és a Pebble Tme-omnál a 2-es nem lesz annyira jobb, ezért back-eltem a Pebble Core-t a zene miatt.

Ha nem sürgős, akkor érdemes várni a Pebble Time 2-re, mert eddig mindig feljebb tették a lécet. Viszont ha inkább a fitness a lényeg (ütésálló, vízálló, kényelmes, olyan app-el, ami direkt a fitness-re koncentrál, gamifikáció, stb.), akkor a Surge továbbra is erős választás.
süti beállítások módosítása