MedIQ

Egy egészségügyi rendszer fejlesztésének titka nem a pénz vagy a technológia, hanem az egészségtudatosság. Egészségtudatos embereknek egyszerűbb és olcsóbb egészségügyet szervezni. Ha rajtam múlna, az általános iskola első osztályától részéve tenném a tananyagnak. De nem ám, mint egy apró tantárgyat, de egy olyan tartalmas, izgalmas tudásanyagot, amivel mindenkinek rendelkeznie kell. 

Szabadság van. Az dohányzik és iszik testmozgás nélkül a pacal mellett, aki akar. Hiába ismerjük évtizedek óta bizonyos életmódok egészségügyi hatásait, továbbra is mindenkinek a maga döntése, hogy hogyan él. (Megjegyzem, amint az életmód mérhetőbbé válik adatok szintjén, szó szerint luxus lesz egészségtelenül élni.)

Okkal mutatkozik jó ideje Obama amerikai elnök egy Fitbit aktivitásfigyelővel a csuklóján. Lehet találni róla képeket, amin kosarazik minimális szabadidejében is. Biztosan ő is tunkol a pörköltös tálból, de nem a kamerák előtt. Mert nem az a menő, hogy ki mennyit bír enni és inni, hanem hogy ki tud egészségesen élni. 

Nem maratonokról és kockás hasról van szó, hanem egészséges életmódról. Testmozgásról, pozitív gondolkodásról, mértékletes rossz szokásokról és választékos táplálkozásról. Ezért van egy a kamerák célpontjában lévő politikuson lépésszámláló. Hogy példát mutasson. Erre lenne szükség nálunk is. Ki fog ennek az élére állni?

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr587950802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása