MedIQ

Sokan félnek a vérvételtől többnyire azért, mert már volt rossz élményük, amikor nem találták el a vénát. A legtapasztaltabb ápolóval is megesik és mégsem lehet kiküszöbölni. Pedig a megoldás egyszerű lenne. A bőr alá kellene tudni látni, hogy pontosan hol van a véna, így nem csak tapasztalatra lehetne alapozni.

A Vein Viewer ezt a megoldást igyekszik elérhetővé tenni. Az elektromágneses spektrum közeli infravörös tartományát használva a bőr alá lát. 

cmwkkhowuaaivxw.jpg

Nemrég írtam arról, hogyan vesz vért egy robot. A két technológia együtt következménymentessé tehetné a vérvételt.

Még mielőtt a technológia ellenzői megjelennek, közel 100%-os sikerrel találják meg vele elsőre a vénát. Íme videón is a folyamat:

 

Elveheti-e majd egy ilyen eszköz az ember munkáját? El bizony, de ápolókra továbbra is szükség lesz olyan feladatokra, amit nem tud az eszköz helyettesíteni. Az ápolás nagy része ilyen.

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr297716204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása