MedIQ

Könyvemben, ami idén magyarul is megjelenik, írtam Lee Cronin skót kutató csapatáról, akik azon dolgoznak, hogy ki lehessen gyógyszert nyomtatni 3D-s nyomtatókkal. Elég science fiction szagú volt mindig is ez a terület ismervén, mennyire nehéz eljuttatni egy potenciális gyógyszert a termékig. A napokban viszont nagy lépést tett a technológia a gyakorlati felhasználás felé.

Az FDA olyan gyógyszernek adott engedélyt a forgalmazásra, mely epilepsziában használható és gyorsan felszívódik. Azért szívódhat fel gyorsabban, mint a többi gyógyszer, mert vegyész módszerek helyett lényegében kinyomtatták rétegről rétegre a porszerű alapból. 

screenshot_1.jpg

A módszert már próbálgatták egy összetevővel (a videón lent), de az igazi próba ott lesz, amikor olyan gyógyszert kell előállítani, ami több összetevőt és vivőanyagot is tartalmaz.

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr957679374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása