MedIQ

Egyre másra jönnek ki az érdekes és néha meglepő kollaborációk olyan cégek között is, melyek látszatra érthetetlenül koncentrálnak egy területre. De ha a részletek mögé nézünk, ezek olyan együttműködések, melyek nagyban befolyásolhatják az orvoslás jövőjét.

1) Oscar Health (egészségügyi biztosító) és Fitbit (aktivitásmérő eszköz): Ha a biztosított ügyfél eléri a napi meghatározott lépésmennyiséget, 1 dollárt kap, így motiválják az egészséges életmódra.

2) Qualcomm (vezetéknélküli technológiák) és Walgreens (gyógyszertárlánc): Lehetővé teszik a páciensek távoli vizsgálatát, a betegsége menedzselését mobilalkalmazáson keresztül is.

3) Patientslikeme (páciens közösségi oldal és AstraZeneca (gyógyszercég): Az oldal pácienseinek adatait használják fel új kutatásokhoz.

4) Organovo (organikus szövetnyomtatás) és L'Oréal (kozmetikai cég): Mesterséges bőr előállítása és kinyomtatása a cél.

5) Organovo (organikus szövetnyomtatás) és Merck (gyógyszercég): Olyan májszövet kinyomtatása a cél, mely helyettesítené az állatkísérleteket a gyógyszerek ellenőrzésénél.

31.jpg

6) Az amerikai nyugdíjaok szövetsége és a Pfizer (gyógyszercég): Viselhető eszközöket keresnek, melyekkel az 50 év felettiek életét lehetne javítani.

7) Boehringer (gyógyszercég) és Sutter Health (kaliforniai egészségügyi ellátó): Digitális megoldásokat és mobilalkalmazásokat keresnek páciensek számára.

8) Novartis (gyógyszercég) és a Google: A digitális kontaklencse a Google szabadalma és könnycseppből vércukorszintet is fog mérni.

ioptik-contact-lenses-augment-your-eyes-and-allow-for-futuristic-immersive-virtual-reality-fp.jpg

9) The Human Longevity Inc (a hosszú élet titkát kutató cég) és Clevelan Clinic (a top 1 klinikai az USA-ban): A klinikai pácienseitől származó mintákkal keresik az időskori betegségek ellenszereit.

10) Nestlé (étel- és italgyár) és ételnyomtató cégek: Amikor már ételnyomtatók lesznek otthonainkban, nekik kész ágazatuk lesz erre koncentrálva.

3d-printer-food.jpg

11) Calico (a Google idősekkel foglalkozó projektje) és Abbvie (gyógyszercég): új kezelések fejlesztését és forgalomba hozását célozták meg.

12) Pfizer (gyógyszercég) és egy DNS robotokat gyártó csoport: A gyógyszert a célsejtekhez lehetne eljuttatni.

13) Google és Levi's (farmergyártó): Viselhető textíliákon dolgoznak, amik átvehetnék a számítógép funkcióját.

spinning-the-yarn-1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr907507576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pannonfunk 2015.06.01. 14:39:16

májszövet, bőrszövet nyomtatása: mégis, hogy, amikor egyetlen élő sejtet nem tudunk létrehozni per pillanat? Vagy mik lesznek az elemi építőkövek, amiből ezt létre akarják hozni?

Meskó Berci · http://mediq.blog.hu/ 2015.06.01. 16:59:51

Élő sejteket használnak tintaként. A módszer így is sokkal olcsóbb és gyorsabb, mert szövetek létrehozásánál nagyon számít a szöveti szerkezet. Ezekkel a gépekkel a kívánt szerkezetbe lehet nyomtatni a sejteket, amik aztán létrehozzák a szövetet. Sejt nyomtatásától még messze vagyunk.
süti beállítások módosítása