MedIQ

Amikor tavaly bejelentette az Organovo nevű cég, hogy sikeresen nyomtattak 3D-s nyomtatóval májszövetet, kételkedtünk. Aztán előálltak a módszer leírásával, bemutatták, hogy a cél az állatkísérletek felváltása a gyógyszeriparban ilyen szövetekkel, melyek májként tudnak funkcionálni és lehet rajtuk tesztelni a gyógyszerjelöltek toxicitását.

A napokban bejelentette a cég, hogy már veseszövetet is tudnak nyomtatni. Pár nappal később pedig azt, hogy a L'Oreal-lal is közös munkába kezdtek azzal a végcéllal, hogy bőrt nyomtassanak.

Másfél év alatt elérkeztünk a májszövet jövőbeli nyomtatásának tervétől a termékig és két új típusú szövet nyomtatásáig. Mi lesz itt újabb másfél év múlva?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr537359800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása