MedIQ

screenshot_1416587570.jpg_872x302

A machine-to-machine technológiákról jelent meg cikk és interjú az m2mzona.hu-n. 

"Az orvosok oldalán megnyilvánuló előnyöket az orvosi jövőkutató az IBM szuperszámítógépével szemléltette. Jelenleg, ha egy egészségügyi szakember ritka kórképpel találkozik a praxisában, akkor a lehetséges terápiáknak sokszor az éjszakáit feláldozva kell utánanéznie lapokban és internetes adatbázisokban, de nem biztos, hogy rábukkan a legmegfelelőbb kezelésre. A Watson azonban átnézi a beteg leleteit, a szaklapokat, és ez alapján megadja a legvalószínűbb megoldásokat. A javaslatok közül ezt követően már a szakember választja ki a szerinte legmegfelelőbbet."

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr826921773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sanche · http://elakadasjelzo.blog.hu/ 2014.11.26. 17:31:16

Nem akarom azt mondani, hogy "már ezer éve én is ezt mondom", mert szerintem idáig már sokan eljutottunk, de a lényeg, hogy valaki meg is oldja.

Egy időben majdnem bele is kezdtem csak, hogy kipróbáljam, hogy működhet-e komolyabb formában is.
Az volt a gondolatom, hogy családtagjaim sajnos sokszor sok egészségügyi problémával néztek szembe, nem egy alkalommal csúnyán melléfogtak az orvosok. Csak két példa: nagyapám, már a biciklire nem tudod fölszállni, de még mindig vitaminhiánnyal kezelték, mire kiderült, hogy leukémia, akkor kb meg is halt. Édesanyám sokat szenvedett, a panaszok már egy éve megvoltak, én tehetetlen dühömben google-be írtam be a tüneteket, első találat volt a Lyme-kór. Aztán kiderült, hogy valóban az.
Próbálok jóhiszemű lenni és úgy hozzáállni, hogy az orvos is ember, ezer influenzás megy hozzá, akkor elfelejt más betegségre is gondolni. Mint amikor a kisdiák bemagolta az anyagot, elvileg tudja, de nem jut eszébe, aztán, ha elé letesznek három választási lehetőséget, akkor egyből bevillan.
Szóval én úgy láttam, ha sok esetben a google, nem erre optimalizált adatbázisa is jó találatot ad, akkor miért ne lehetne tesztnek egy olyan adatbázist csinálni, ahol meg lehetne adni a beteg néhány adatát, korosztály, testtömeg index, nem stb és be lehetne jelölni előre definiált betegséget, hajlamot stb, külön mezőkben meg szintén előre definiált tüneteket bejelölni és ebből az adatbázis kidobna egy listát betegségekről, valószínűségi sorrendben, az orvos pedig, a saját ötletei mellett szépen végignézi a listát is.
Amatőr szinten nem láttam értelmét kevés tétellel sem megcsinálni, profiknak, támogatással viszont nem érzem ezt óriási problémának.

Szóval a lényeg: Örülök a dolognak, már éppen ideje volt. Sajnálom, hogy szoftverfejlesztő cégek nem látnak ebbe sok pénzt, mert az, aki elsőnek állna elő egy használható megoldással, az nagyot kaszálhatna.
Hogy mikor jutunk el oda, hogy legyen egy működő megoldás és mikor jut el oda, hogy itthon kötelező jelleggel használják az orvosok.
süti beállítások módosítása