MedIQ

152807961-786x305_1406659739.jpg_786x305

A személyes genom projekt évekkel ezelőtt azt a célt tűzte ki, hogy több ember genetikai kódját is meghatározza és egybeveti azt az orvosi papírjaikkal. Most a Google azt jelentette be, hogy 175 egészséges ember minden orvosi adatát begyűjtik a genomtól a laborértékekig és mintegy Google Maps-et hoznak létre az emberi testhez. 

Bár az ötlet jól hangzik, egyből jöttek a kritikus hangok, hogy mit kezd majd a Google az adatokkal. A cég állítása szerint anonimizálni fog minden adatpontot és csak "hozzáértő" kutatókkal osztják majd meg ezeket, de a Google üzleti filozófiája miatt máris támadják a projektet és arra bíztatnak mindenkit, hogy ne vegyen részt benne. 

A Google mérete miatt érdemes lesz ezt a harcot figyelni, de arra is kíváncsi vagyok, ki fog beállni kísérleti egérnek átadva minden adatát és orvosi paraméterét.

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr706557817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása