MedIQ

img_0164_1401874845.jpg_738x492

Hónapok óta folyik arról a vita, hogy az Apple nagy bejelentésre készül az egészségügy területén, de végül semmi komoly előrelépést nem hozott a cég új vívmánya. Ezentúl elérhető lesz egy HealthKit nevű alkalmazás(csomag) az iOS 8 részeként. 

A telefon giroszkópját használva ez eleve fog fizikai aktivitáshoz köthető adatokat mérni, de ami fontosabb, hogy összeköti a már használatban lévő aktivitásfigyelőket (Nike Fuelband, Fitbit, stb.). A Mayo Clinic lesz az egyik első partner ebben, de sokan inkább egy olyan okosórát vártak, mely tényleg tudna rengeteg paramétert mérni. 

A kütyük integrálása valóban előrelépés, de a többi az egészségügy területén változást nem fog hozni. Úgy tűnik, továbbra sem veszi egyik nagy mobilgyártó sem komolyan az egészségügyben rejlő üzleti potenciált.

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr126270214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása