MedIQ

Így is lehet egy egészségügyi rendszert igazán újragondolni. A dán egészségügyi minisztérium eltökélt szándéka, hogy a pácienst helyezze a középpontba. Sőt betegből egyént (from patient to person) és kórházból otthont (from hospital to home) faragjon, amit úgy kell értelmezni, hogy bizony meg lehet radikálisan újítani a kórházi "élményt". Nem kell mindenképpen egy katasztrofális élménynek lennie, hanem akár valódi élmény is lehet a szó pozitív értelmében.

Azon egészségügyi rendszerek néznek fényes (és gazdaságilag is sikeres) jövő elé, melyek a pácienst helyezik a középpontba. Amikben nem az orvos áll a piramis tetején, hanem nincs piramis. A páciens és az szakszemélyzet partneri viszonyban vannak. A digitális technológiák pedig ügyesen és biztonságosan vannak alkalmazva a mindennapi gyakorlatban. Futurisztikusan hangzik?

Pedig nem az, érdemes megnézni a videót.

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr915704039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása