MedIQ

Az elmúlt hetek egyik kiemelt híre a nemzetközi orvosi blogoszférában a Happtique, mely lehetővé tenné, hogy a recepten a gyógyszer mellé mobilalkalmazásokat is fel lehessen írni a betegnek. A dolog mögött az ún. information therapy elv áll, miszerint a beteg nemcsak orvosi döntést és kezelést igényel, de az információéhségét is ki kell elégíteni ahhoz, hogy partnerré váljon a kezelésében. 

New York környéki kórházakban fognak egy kísérleti időszakban alkalmazásokat felírni a gyógyszer mellé. A Happtique egyébként gyűjteményként is szolgál és az orvosi alkalmazások minőségét is elemzik.

Szerintem egyébként kiváló ötlet, de angol nyelvterületen kívül nem nagyon működhetne, mivel az orvosi, egészségügyi alkalmazások óriási többsége angol nyelvű.

Happtique-300x126.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr874753191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása