MedIQ

A héten előadtam a Magyar Kardiológiai Társaság balatonfüredi kongresszusán arról, hogy az orvosok előtt milyen lehetőségek rejlenek az internet tudatos használatában, illetve milyen volt nekem, geeknek találkozni a hagyományos orvosi kommunikációval.

Az előadásom után Prof. Dr. Merkely Béla, az MKT elnöke és a szekcióm vezetője azt a kérdést tette fel, amit ilyenkor szoktam kapni: mit kezdjen az internet térnyerésével egy olyan idősebb orvos, akinek nincs ideje egész nap az internet előtt ülni. 

Ez a kérdés lehetőséget adott nekem, hogy 3 tévhitet is eloszlassak egy válasszal.

1) Az ésszerű internethasználat éppen arról szól, hogy minél kevesebb időt kelljen az interneten tölteni szakmai célokból, de azt mind hatékonyabban töltsük el. Naprakészség, információ, új kontaktok, stb., mindezek egyszerű eszközökkel, gyorsan megtanulható formában állnak rendelkezésünkre.

2) Kor nem számít: a legjobb orvosi bloggerek világszerte nagyrészt professzorok és 40-50-es orvosok. Egyszerűen ez nem kor kérdése, hanem azé, hogy valaki valóban készen áll-e az egész életen át tartó tanulásra. 

3) Honnan kellene ezekről tudni: Sajnos az orvosi kurrikulumnak még mindig nem része a digitális íráskészség, viszont Magyarországon két egyetemen is az, a kurzusom miatt, aminek immáron online formátuma is van, ennek az elvégzését javasoltam a Professzor Úrnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr34506007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása