MedIQ

Néhány éve posztoltam az angol blogomon egy bejegyzést egy érdekes betegségről, az ún. felrobbanó fej szindrómáról. Egyesek 1-2 órával elalvás után arra riadnak, hogy egy iszonyatosan hangos hangot hallottak. Néha robbanásként, máskor sipító hangként írják le, de az közös jellemző, hogy nem álom közben jelentkezik és erős fejfájás és kialvatlanság vagy akár álmatlanság követheti.

Írtam a bejegyzésben a lehetséges okokról, kezelési lehetőségekről. Azóta közel 200 kommentet kaptam rá, márpedig nem kétszavasakat, hanem igazi, részletes betegtörténeteket Dél-Amerikától Európáig. Rengetegen számoltak be hasonló történésekről, a Google keresési eredményekben pedig globálisan 4. helyre kúszott fel a posztom, anélkül, hogy odafigyeltem volna rá.

Így válhat egy blogbejegyzés (ha eléggé speciális témakört és közönséget ragad meg), értékes betegtörténeti adatbázissá, vagy akár a betegek számára közösséggé is.


explod

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr674494655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

b.halasi 2012.05.18. 21:42:19

Tisztelt Meskó Úr!
Köszönöm, hogy ezt a "betegséget" leírta,szinte gyermekkorom óta együtt élek ezzel, migrénes is vagyok, megnyugtató,- ha nem is "gyógyulás"- hogy más is tapasztalt már hasonlót!
További sok sikert kívánok munkájához!
süti beállítások módosítása