MedIQ

A BBC a minap érdekes elemzést és térképet közölt. Azt próbálták megmutatni, hogy bizonyos betegségek és halálokok tekintetében melyik ország a csúcstartó. Így történhetett, hogy Magyarország az ágyról való leesések által okozott halálozás világcsúcstartója. Ne kérdezzétek, miért. 

Igazából érthetetlen és nem is igazán igaz. Az Európai Közösség statisztikája szerint (2009-es adatok) Magyarországon halnak meg legtöbben az EU-ban rákban (típustól függetlenül), ráadásul tüdőrákban és vastagbélrákban is. Tehát nem Dánia a világelső e tekintetben, 2 év alatt biztosan nem fejlődött a magyar egészségügy annyit (vagy romlott a dán).

Ezek után nehéz hinni a többi adatnak, de mindenesetre érdekes, hogy az USA a fűnyíró által okozott halálozás melegágya...

A képre kattintva érhető el a teljes és eredeti verzió.

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr154476236

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.04.27. 12:21:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása