MedIQ

Nagyon sokszor kérdezik tőlem nem orvos barátaim, hogy melyik a legmegalapozottabb orvosi sorozat és én mindig Doktor House-t hozom fel példaként, mivel még a FOX saját oldalán is részenként leírják, milyen kórképek, lehetséges diagnózisok hangzanak el. Úgy tűnik a sorozat nézése közben, hogy tényleg ügyelnek az orvosi részletekre is.

Egy weboldalon most a 8 évad minden részéhez részletes orvosi magyarázatot kapunk, melyik döntést miért hozták meg, melyik volt hibás és mennyi a show elem egy-egy epizódban. Fantasztikus tárháza ez a ritka kórképek feltárásának és egy nagyszerű sorozat trükkös megoldásainak.

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr354448943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

drHorváthTamás · http://drhorvathtamas.com/ 2012.04.15. 21:43:31

Tényleg a legjobb sorozat szakmailag, külön jó benne, hogy bemutatja a szakma korlátait is, azt, hogy nem vagyunk mindenhatóak (bármennyire is szeretnénk annak látszani). Annyi kritikát lehetne csak tenni, hogy érdekes módon mindenki mindenhez ért, adott esetben ugyanaz az az ember hasi műtétet is tud végezni, mellette ismeri az összes endokrinológiai kórképet, de akár érfestésre is kapható :). De orvosként mindenképpen hasznos differenciáldiagnosztikai vonatkozásai vannak a sorozatnak.

Mediafika 2012.04.19. 19:30:18

Hát, a szakavatott sorozatdoktorlás végleg véget ért. Tegnap. mediafika.blog.hu/2012/04/19/nem_pratizal_tobbe_dr_house
süti beállítások módosítása