MedIQ

Mint már annyiszor írtam róla, a Facebook nem arra való, hogy orvos és betege ott kapcsolódjon össze online. Most a Brit Orvosi Társaság adott ki egy közleményt, melyben igyekeznek emlékeztetni az orvostársadalmat a Facebook és általában a közösségi média használat veszélyeiről.

  • Vigyázzunk, nehogy betegadatokat adjunk ki online.
  • Legyenek szigorú megosztási beállításaink Facebook-on.
  • Ne fogadjuk el betegeink "barátkozását" a Facebookon.
  • Tudjunk róla, hogy már a különböző munkákra jelentkezőket az orvoslásban is szűrik előtte az alapján, online mit lehet találni róla.
  • És legyünk tisztában vele, hogy az online elkövetett etikai vétségnek is súlyos következményei vannak.

Ez egy általános reakció az ilyen társaságoktól. Ahelyett, hogy egyértelmű és színtiszta alapelveket rögzítenének vagy ajánlásokat adnának ki arról, mit tehet és mit nem egy orvos a közösségi médiában, ijesztgetik a népet.

Én azzal szoktam lezárni az előadásaimat, hogy amit offline nem tenne meg egy orvos, azt online se tegye, ennyire egyszerű az alapelv.

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr23111898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tiszta só · http://patikaiso.hu/ 2011.07.30. 17:39:44

...hát igen a fb. nem éppen erre való!
süti beállítások módosítása