MedIQ

Több mint 3 éve írtam arról, hogy a Google Health megkezdte működését.

Ki akar úgy menni orvosához ellenőrzésre, hogy orvosi papírok tucatjaival egyensúlyoz? A megoldást a személyes orvosi adataink (personal health records - PHR) online, de biztonságos tárolása jelentheti. A Google Health, mely ma kezdte el hivatalosan is működését, ezen a piacon kíván az első lenni.

Azt is fejtegettem, miért lehet veszélyes ilyen eszközt használni. Most úgy tűnik, felesleges ezen tűnődni, hiszen a Google hivatalosan is befejezte a Google Health projektet.

A bezárás mögötti lehetséges okok között olyanok merülnek fel, minthogy nem hozott elegendő bevételt, nem volt elég jól marketingelve, nem volt igazi közösségi élmény használni, nem volt megbízható, nem vonta be az orvosokat eléggé és egyszerűen nem volt hasznos a felhasználóknak.

Azt írtam 2008-ban, hogy azt várni a Google Health-től, hogy megreformálja az orvosi papírok rendszerét olyan, mint azt várni a Wikipédiától, hogy minden enciklopédiát feleslegessé tegyen.

Több blogger megírta egyébként a nagy eseményt több szemszögből is:

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr423025414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

thepret · http://teneriferepulojegys.hu/ 2011.06.30. 11:18:16

ez egy halva született ötlet volt...
süti beállítások módosítása