MedIQ

A UCSF Medical Center nagy fába vágta a fejszéjét, ugyanis üzembe helyezték az első teljesen automata gyógyszeradagoló és csomagoló robotot. Az orvos megírja a receptet, ami a gépbe kerül, a robot pedig kiválasztja, előkészíti, adagolja és csomagolja a megfelelő szert. Ehhez természetesen az összes gyógyszert, alapanyagot vonalkóddal kellett ellátni, ezzel telt az elmúlt év. Azt gondolná az ember, hogy kézzel-lábbal tiltakoztak a gyógyszerészek a projekt ellen, de inkább támogatták, mivel egyrészt nem nekik kell veszélyes szerekkel dolgozniuk, másrészt a betegekkel is több idejük van, illetve jobban részt tudnak venni a megfelelő szer kiválasztásában az orvos segítségével.

Eddig 350 000 adag gyógyszert készített el és egyetlen hibát sem ejtett.

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr632731129

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rusdie 2011.03.15. 00:31:07

A projekt nem egyedi - megszólalásig hasonló, évek óta működő rendszert láttam tavaly Dániában, Aarhusban (Skejby Hospital)
Átszámítva kb. 600 millió Ft az ára.
süti beállítások módosítása