MedIQ

A nagy évzáró poszt előtt szeretném összegyűjteni az elmúlt napok fontosabb híreit.

Nemrég foglaltam össze, hogyan lehet jó orvosi alkalmazásokat találni okostelefonokra, és most íme a Mimvi, egy nagyon jó mobilalkalmazás-kereső.

Nagyon jó írást találtam a virtuális avatarok gyógyító hatásáról, a kiberterápiákról és más szívemnek kedves témákról.

Kismamasegítő alkalmazást fejlesztettek az IBM programozó-versenyén:

Az IBM és partnerei hetedik alkalommal rendezték meg az egyetemistáknak és főiskolásoknak szóló non-stop versenyt, ezúttal a veszprémi Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karának közreműködésével. A legjobb alkalmazást az A-Team csapat - Hartung István, Sipos István Róbert és Budai Péter - készítette, fejlesztésüket hamarosan az anyukák is használhatják az anyatejmisszio.hu oldalon.

Az Index mutatta be a Google Body Browsert, mellyel háromdimenziós modellen vizsgáljuk meg testünk felépítését.

A Phylo egy genetikai játék, mellyel "segíthetjük a tudomány fejlődését". Különböző fajok adott genetikai struktúráit kell egymáshoz hasonlítanunk a lehető legjobban úgy, hogy a színek a nukleotidokat jelentik és a hasonló részeket kell egymás alá rendeznünk. 

Hol máshol, mint a Stanford Egyetemen fogtak bele megint egy innovatív projektbe, ahol a fertőzések terjedését akarják megjeleníteni közösségi szinten, mivel minden hallgató és oktató elhelyezkedését, mozgását figyelik apró chipek segítségével, ami azt jelzi valójában, hogy ki kihez került olyan fizikai távolságba (nem kell rosszar gondolni), ahol a fertőzést már el lehet kapni.

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr472548407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása