MedIQ

Készült egy lista az ajánlott orvosi mobilalkalmazásokról.

Egy amerikai orvos más műtétet végzett betegén, mint kellett volna (egy ujjmozgás-korrekciós műtét helyett kéztőcsatorna-szindrómát kezelt). Azt mondják ez nem ritka, 7-ből 1 betegnél megtörténik az USA-ban (mármint az, hogy nem teljesen azt műtik, amit kellene).

Bármikor érdemes elkezdeni a mozgást. De tényleg szinte minden kórképnél előnyös a hatása és százával lehetne citálni a tanulmányokat, melyek kiemelik a mozgás jelentőségét.

10 ok, ami miatt érdemes a virtuális világban meetinget szervezni 2011-ben. Mióta mondogatom már ezeket. Így néz ki egy orvosi központ a Second Life-ban:

A szklerózis multiplex vénás eredetét taglaló blog egyre sikeresebb és talán elérkezett az az idő is, amikor egy páciens által írott blog komolyan felkelti a szakma érdeklődését.

Vajon mit nem látogatnak az egészségügyi információt kereső felhasználók? A közösségi médiát és a gyógyszercégek szponzorált oldalait.

És egy kis Android élvezkedés a végére, a jövő Android interface-ei:

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr642465400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

drHorváthTamás · http://drhorvathtamas.com/ 2010.11.25. 08:44:38

A rossz beavatkozás elvégzéséhez egy hasonló cikk:
Az orvosi tevékenységből adódó halálozás az USA-ban mindig megugrik júliusban, amikor a friss rezidensek elkezdenek dolgozni.
www.kevinmd.com/blog/2010/06/medication-errors-spike-residents-start-july.html

ccsvi · http://ccsvi.blog.hu 2010.11.29. 16:28:22

Köszönöm a CCSVI blog bemutatóját! a szklerózis multiplex kezelésének egy új lehetősége ez, melyet szeretnénk itthon elindítani.

Ehhez fontos, hogy minél több beteget elérjünk. A Facebook csoporton rendszeres infók: www.facebook.com/home.php?sk=group_143242115721406

üdv
laci
süti beállítások módosítása