MedIQ

Mozgásra, sportolásra serkenteni az embereket kész művészet, habár egyre másra jönnek ki az interaktív, innovatív eszközök. A Switch2Health például pontokat ad a fizikai aktivitással eltöltött időért, amiket levásárolhatunk a megadott helyeken vagy termékekre. Egy óráért kapunk 60 pontot. Csak összehasonlításképpen, 1320 pont ér egy iTunes 10 dolláros ajándékkupont, 2650 egy DVD-t, stb. És bizony Magyarország is benne van a listában.

A másik kezdeményezés az IMoveYou.com, ahol rávehetjük egy Twittel vagy Facebook üzenettel az ismerősünket, barátunkat, hogy ha ő fut 10 percig, akkor mi pl. csinálunk 100 felülést, és még számtalan kombináció van.

Csak két példa a létező közösségi alkalmazásokból, habár az én véleményem az, hogy ha én ki akarok menni futni, akkor kimegyek futni, minden közösségi részvétel nélkül. Nem hiszem, hoyg valakit rá lehet venni a mozgásra csak azért, mert a szomszéd Józsi cserébe csinál néhány fekvőtámaszt.

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr952238989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása