MedIQ

A híres Quantified Self projekt lényege, hogy olyan emberek gyűlnek össze időről időre, akik valamilyen egészségügyi gonddal küzdenek, de hajlandók számszerűsíteni ilyen paramétereiket. Például alvászavarosok feljegyzik, mikor mennyit, hogyan aludtak, mennyi volt a pulzusuk közben, mit ettek előtte, azaz mindent, aminek szerepe lehet az alvás javításában. Az adatok vizualizációja ugyanis elvezethet a megoldáshoz, mivel egyszerűen jeleníti meg a bonyolult és gyakran a számításból kihagyott folyamatokat.

Juhan Sonin is hasonló gondolkozással hozta létre képeit, melyek fontos egészségügyi paramétereket jelenítenek meg. Katt a képre az eredetiért. Bemutatja, az évek során hogyan változott a vércukorszintje, derékátmérője, súlya, stb. Ha valaki ezután ránéz az éveket reprezentáló képekre, elég tiszta képet kap arról, milyen irányba romlik/változik az egészségi állapota.

Ha valaki készített már ilyet, szívesen látnánk a blogon.

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr792058279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sobri jozefin (törölt) 2010.06.12. 08:36:57

Érdekes játék grafikon/statisztikamániásoknak.
Én maradok a hagyományos módszereknél.
A súlyom, derékbőségem változásához elég a tükör meg a kedvenc szoknyám,
és remélem jó orvost választottam, aki szól, ha baj van a vércukrommal.
süti beállítások módosítása