MedIQ

A WolframAlpha, mint már sokszor kifejtettem, az egyik leghasznosabb kereső, ha az ember tudja, pontosan mit keres. Például megtudhatjuk, hazánkban hány orvos jut 1000 lakosra, vagy hány kórházi ágyunk van, illetve össze is lehet hasonlítani különböző indikátorok alapján a kórházakat. Az elhízás összehasonlítása Magyarország és az USA között.

Az adatokat pedig a WHO és az Unicef megfelelő adatbázisaiból veszi a WolframAlpha.

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr592042188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

egy maréknyi dollár 2010.06.04. 11:40:24

Ez jó.
Amerikában kétszer annyi a pufók mint nálunk.
Viszont ott 3 kórházi ágy jut 1000 lakosra,szemben a magyarországi nyolccal.
Reméljük,a fő egészségügyér nem olvassa a Wolframot.

Gerusz · http://gerusz.blogspot.com 2010.06.04. 12:01:24

Az valóban érdekes, hogy nálunk még orvos is több van arányaiban, kórházi ágyból pedig kb. két és félszer annyi. Lehet, hogy ez a biztosítási rendszerük állapota miatt van (az ottaniak erre azt a szakkifejezést használják, hogy "clusterfuck")? A magánbiztosítók bizonyára az egynapos műtéteket támogatják, mert végülis minek fizessenek a kórházi ellátásra, ha nem feltétlen szükséges, így végeredményben kevesebb ágy kell.
Az pedig sajnálatos, hogy nálunk majdnem kétszer annyi felnőtt dohányzik, és akkor még csak a 15 fölötti korosztályt nézték.
süti beállítások módosítása