MedIQ

A CureTogether.com az egyik leghíresebb betegek számára készült közösségi oldal. Évek óta folynak ott kutatások anonim módon, mivel a betegek megosztják kezelésük, életmódjuk részleteit és ezeket egy nagyon jól felépített rendszerben lehet elemezni. Legutóbb azt jelentették be, hogy találtak néhány meglepően hasznos kezelési formát depresszióra. Az ábrán a vízszintes tengely mutatja, mennyire ismert egy kezelés (jobbra az ismertebbek), a függőleges tengely pedig a hatékonyságot tükrözi (fent a leghatékonyabb).

944 depressziós beteg profiljának elemzése alapján úgy tűnik, a masszázs és a fényterápia meglepően hatásosnak bizonyultak. De nem szabad elfelejteni a jobb felső sarokban lévő (hatékony és ismert) kezelési formákat sem. A testmozgás és meditáció még mindig nagyon meggyőző. 

Arra példa ez, hogyan lehet a betegközösségek erejét felhasználva jobban megérteni egy betegség alapjait, furcsaságait. Mert azért mégiscsak az döntsön a kezelés megválasztásakor, hogy a betegnek mi a lehető legjobb.

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr81966309

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Depresszió 2010.05.06. 23:43:27

Néhány meglepően hasznos kezelési formát találtak a depresszióra....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása