MedIQ

  • A Virtobot előrevetíti milyen lesz néhány éven belül az igazságügyi boncolás (sok CSI néző téved ide, ugye?). A svájci szerkezet nagy felbontású képeket készít a testről és az ugyanabban a szobában kapott CT felvételekkel egybeveti azokat, így mintegy 3D-s mását hozva létre a testnek, amit aztán tárolhatunk és számtalan módon megvizsgálhatunk. Semmilyen nyom nem kerülheti el a figyelmünket.

 

  • A Várószoba.hu oldalán új történetíró verseny kezdődött. Az április 30-ig született legjobb 5 új történet írója 5000 forintos könyvutalványban részesül.

 

  • Tanulmány kimutatta, hogy személyre szabott megoldásokat érdemes alkalmazni tetoválások eltávolításánál, ugyanis ha olyan lézert használnak, melynek színe egyezik a tetováláshoz használt tinta színével, jobb hatásfokot érhetnek el.

 

  • Az Index.hu számolt be róla, hogy magyar szuperszámítógép fogja segíteni a kutatók, kiváltképp genetikusok munkáját. Nagy dolog ez akkor, amikor a temérdek adatot produkáló teljes genomszekvenálástól csak egy lépésnyire vagyunk.

Magyarország legerősebb szuperszámítógépe csupán akkora, mint egy kétajtós hűtő, de olyan drága, mint egy családi ház. Professzionális hűtőrendszerével nem is mangalicakolbászt tartanak hidegen, hanem 512 Intel Xeon processzormagot és 1 TB memóriát, amelyek másodpercenként 6,5 ezer milliárd számítási műveletet végeznek el a rájuk bízott genetikai adatokon. A GENAGRID nevű tudományos projekt gépét egyébként tavaly november óta teljesen kihasználják, de a tudósok csak most akartak a nyilvánosság elé állni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr901852894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása