MedIQ

Bizony a keresőoptimalizálás nemcsak a weboldalak népszerűsítésében éli manapság virágkorát, de a tudományos cikkeknél is egyre nagyobb a jelentősége azoknak a trükköknek, melyek a tudományos keresőkben előkelőbb pozícióba repítik a cikkeket, ezáltal növelve az esélyt a nagyobb idézettségre. (pdf cikk)

Összegyűjtötték a 10 legjobb orvosi iPhone alkalmazást. Ingyenesek és egyik hasznosabb, mint a másik. Van köztük radiológiai esetgyűjtemény, orvosi jegyzetkészítő, betegségtár, stb.

A Konzílium magyar orvosi blogkarnevál elérkezett második kiadásához.

A Microsoft kutatói jelenleg azt vizsgálják, alkalmas lehet-e az Xbox játékkonzol a kórházakban használatos egészségügyi adatokat tároló gépek helyének átvételére, mivel kisebb, olcsóbb, viszont adattároló kapacitása jó.

A Surchur egy érdekes blogkereső, melyben témák szerint kaphatunk találatokat akár blogokról, akár Twitterről.

Thomas Goetz, a Wired főszerkesztője, arról ír, hogy a betegek által online végzett kutatás milyen veszélyeket rejt és hogyan lehet ez ellen védekezni. Példaként hozza fel a Patientslikeme.com és Curetogether.com közösségi oldalakat, ahol a tagok nem anekdoták alapján, hanem kutatások elemzésével próbálnak támogatást nyújtani, néha konkrétan döntésben segíteni.

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr801768119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása