MedIQ

San Francisco-ban évek óta összeülnek egymás számára ismeretlenek, akik megosztják alvási szokásaikat, életmódjuk változásait, edzésprogramjukat és még számtalan más paramétert. Self-tracking-nek (ön-követésnek) nevezik a jelenséget, és nagyban segíti a résztvevőket, hogy leküzdjenek különböző egészségügyi problémákat. Quantified Selfnek hívják őket és neves előadókat hívnak meg magukhoz hétről hétre. Ilyen és ehhez hasonló eszközök, projektek kerültek egy nagy gyűjteménybe, mely a Fitness és Web 2.0 elnevezést kapta a Webicina oldalán.
Quantified Self

Nézzünk más példákat. A Weight Watchers olyan közösségi oldal, mely 45 éve milliók fogyását szolgálja ingyenesen. Az alapelv az, hogy a közösség tagjai egymást segítik a fogyás során. Akik már lefogytak, mutatják az utat a fogyni vágyóknak.
WeightWatchers

Youtube-on számtalan fitness csatorna van, melyek közül kiemelkedik az Exercise TV

A fitness podcastek közül meg kell említeni a GeekFit-et, ami kifejezetten számítógép előtt ülők egészségének javítását célozta meg érdekes interjúkon keresztül.
GeekFit Podcast

A fitness blogok világában van olyan orvos által írott blog, mely fogyási tanácsokkal szolgál és elemzi a legújabb híreket.
Weighty Matters Blog

Az orvosi keresők közül a WolframAlpha tűnik ki, mellyel azt is kiszámolhatjuk, mennyi kalóriát égetünk bizonyos sporttevékenységek során vagy mennyi a test-tömeg indexünk.

WolframAlpha Search

Több száz további példa a Webicina Fitness és Web 2.0 gyűjteményében, melynek személyre szabható hírkövetője is van:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr611732707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása