MedIQ

Az újszülöttek nyelvtanulásának rejtélye rendkívül érdekes és szerteágazó téma, melyet számtalan kutatás igyekszik megfejteni. Most német és francia kutatók meglepő eredményt publikáltak, adta hírül a Max Planck Institute. Francia és német újszülöttek több órányi sírásának felvételeit elemezték és arra jutottak, hogy más nyelvű nők gyermekeinek sírásának intonációja eltér egymástól.

A német újszülöttek sírása hangosan és magasan kezdődik, majd lecseng, míg a francia újszülöttek egyre nagyobb amplitúdóval sírnak. A magzat a terhesség harmadik szakaszában már jól hallja, érzékeli a beszűrődő hangokat, amik inkább melódiák, intonációk, így már a méhben kezdik elsajátítani az adott nyelv jellegzetességeit.

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr101526443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása